Kaše z ovesných vloček s krupicí
Seznam surovin
- ovesné vločky 1 hrnek
- mléko 3 hrnky
- dětská krupice 3 lžíce
- ovoce (dle chuti)
Postup přípravy
Ovesné vločky namočíme na cca 15 minut do mléka, aby se rychleji uvařily. Do menšího hrnce nalijeme mléko, přidáme špetku soli, přidáme vločky, krupici a vaříme za stálého míchání nejlépe vařečkou, která má spodní stranu rovnou, asi 5 minut. Pokud je hmota velmi řídká, přidáme ještě trochu krupice.
Po uvaření vločkovou kaši ihned podáváme. Na talíři sladíme medem, doplníme máslem a sypeme skořicí, kakaem nebo nastrouhanou čokoládou, syrovým sezonním ovocem, zavařeninou apod.
Poznámka k receptu
Ovesné vločky: * zmírňují pocit hladu (chrání před obezitou) * jsou vhodné pro diabetiky (udržují stálou hladinu cukru v krvi) * chrání organizmus před očními chorobami * obsahují antioxidant avenantramid, který chrání organizmus před volnými radikály, tedy i vznikem rakoviny a srdcově-cévními nemocemi Přidaná dětská krupice ovesné vločky zjemní.
Načítám komentáře...