Organický jahelník
Seznam surovin
- jáhly 300 gramů (bio kvalita)
- ovoce sušené 200 gramů (meruňky, jahody, švestky - bio kvalita)
- mléko (bio kvalita)
- sůl mořská
- máslo 30 gramů (bio kvalita)
Postup přípravy
Jáhly přeberte, dejte do nádoby, zalijte vařící vodou, promíchejte, vodu slijte, ještě jednou spařte a pak propláchněte. (Tento úkon se provádí, aby nebyly jáhly hořké.)
Pak je nasypte do pečicí nádoby, přidejte předem propláchnuté sušené ovoce, špetku soli, zalijte mlékem, aby byly jáhly asi 2 cm ponořené, přidejte kousky másla, vložte do předehřáté trouby a velmi zvolna pečte asi 1 hodinu. (Podle potřeby přilévejte mléko).
Poznámka k receptu
Podávejte jen pocukrované nebo přelité ovocnou šťávou.
Načítám komentáře...