Perníčková ovesná kaše
Seznam surovin
- mléko 300 mililitrů
- ovesné vločky 50 gramů
- jablko 1 kus
- banány 1 kus
- koření perníkové 1 lžička
- med 1 lžíce
- máslo 20 gramů
- perníček 4 kusy
Postup přípravy
1. Do pánve vsypte ovesné vločky, přidejte jemně nastrouhané jablko, rozmačkaný banán a perníkové koření.
2. Smíchejte vše s mlékem a na pánvi přiveďte k varu, poté teplotu stáhněte na minimum a vařte do zhoustnutí (nezapomeňte, že kaše ještě více zhoustne při chladnutí).
3. Po dovaření odstavte a vmíchejte do kaše máslo.
4. Kaši servírujte do misky nebo na hlubší talíř, pokapejte ji medem a ozdobte perníčky – jeden na porci nastrouhejte a druhý můžete nechat v celku.
Načítám komentáře...