Přes noc namočené vločky s jablky a brusinkami
Seznam surovin
- ovesné vločky 120 gramů
- pohankové vločky 80 gramů
- mléko 300 mililitrů
- jablka 2 kusy
- skořice 1 lžička (1-2 lžičky)
- ořechy vlašské 1 hrst
- brusinky 1 hrst (sušené)
- semínko lněné 2 lžíce
- med (k podávání)
Postup přípravy
1. Oba druhy vloček vsypte do misky, přidejte brusinky, promíchejte a zalijte mlékem. Nechte je při pokojové teplotě nasáknout všechnu tekutinu, trvá to několik hodin, ideálně přes noc.
2. Druhý den nasekejte nahrubo ořechy a nasucho je opražte na pánvi. Jablka nakrájejte na kostičky nebo na tenké plátky a spolu s ořechy, skořicí a lněným semínkem vmíchejte do kaše. Podle chuti ji doslaďte medem, rozdělte do misek a podávejte.
Poznámka k receptu
- Vločky namočené přes noc můžete kombinovat s mnoha druhy ovoce, se sušenými plody, ořechy, semínky. Zkrátka objevujte a vytvářejte nové variace.
- Nutné počítat s namočením vloček přes noc.
Načítám komentáře...