Rýžová kaše s jahodami
Seznam surovin
- jahody 400 gramů
- rýže dlouhozrnná 200 gramů
- mléko 3 decilitry
- cukr moučkový 150 gramů
- vanilka 1/2 kusu (dřeň z lusku)
Postup přípravy
Rýži propláchneme v sítu pod proudem studené tekoucí vody, nasypeme ji do hrnce a zalijeme mlékem. Vanilkový lusk podélně rozřízneme, vyškrábeme z něj tupou stranou nože dřeň, přidáme ji do hrnce s rýží a vaříme na mírném ohni pod pokličkou 20 - 25 minut doměkka.
Jahody omyjeme, otrháme z nich stopky a necháme odkapat. Poté je překrájíme na kousky.
Uvařenou rýžovou kaši dochutíme moučkovým cukrem, rozdělíme ji na porce a každou obložíme a posypeme nakrájenými jahodami.
Poznámka k receptu
Místo jahod vyzkoušejte i jiné letní ovoce, třeba meruňky, broskve, angrešt, rybíz, maliny nebo borůvky.
Načítám komentáře...