Opilé nudle s perníkem
Seznam surovin
- nudle vaječné 400 gramů (široké)
- kompot švestkový 200 gramů (švestky)
- rumové perníčky 1/2 balíčku
- máslo 100 gramů (rozpuštěné)
- cukr moučkový 70 gramů
- kompot švestkový 1 decilitr (šťáva)
- rum hnědý - tuzemský 2 lžíce (40%)
Postup přípravy
V hrnci přivedeme k varu dostatečné množství osolené vody, vsypeme nudle a uvaříme je podle návodu na obalu. Rumové perníčky nastrouháme a promícháme s moučkovým cukrem.
Kompotované švestky necháme odkapat, překrájíme na kousky a zalijeme šťávou z kompotu a rumem. Směs zahřejeme, ale nevaříme.
Uvařené nudle scedíme a promícháme s perníkovou směsí a rozehřátým máslem. Rozdělíme je na talíře a každou porci přelijeme teplým rumovým kompotem.
Načítám komentáře...