Ovocné knedlíky

Seznam surovin

Na omáčku:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Meruňky nakrájené na kostičky dusíme ve víně s rumem a cukrem asi 10 minut. Přidáme nakrájené vypeckované švestky a datle. Vaříme bez pokličky, dokud se tekutina neodpaří, a necháme vychladnout.

Těsto rozdělíme na 16 kousků.

Z vychladlé směsi utvoříme 16 kuliček a zabalíme je do těsta. Knedlíky zakulatíme a vaříme v osolené vodě asi 10 minut. Poté je hned obalíme v perníku opraženém na másle.

Na talířích polejeme omáčkou a pocukrujeme.

Omáčka:
V kovové misce vyšleháme žloutky s polovinou cukru a špetkou soli do pěny. Přilejeme mléko a nad horkou vodní lázní směs šleháme, až vznikne jemný krém. Po vychladnutí do něj opatrně zapracujeme rum. Z bílků a zbývajícího cukru ušleháme pevný sníh a vmícháme do něj vychladlý žloutkový krém a rozpuštěnou čokoládu.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...