Pizza s hrozny
Seznam surovin
- máslo 2 lžíce (rozpuštěné)
- kynuté těsto 400 gramů (hotové a čerstvé těsto na pizzu)
- hroznové víno 1 hrnek (bez peciček)
- semínka fenyklová 1 lžička
- med 1 lžíce
- sůl (dle chuti)
- pepř (dle chuti)
Postup přípravy
1. Troubu předehřejte na 200°C. Koláčovou formu o průměru 23cm důkladně vymažte máslem, vyložte rozváleným těstem a potřete zbylým máslem. Poklaďte zrnky vína, která do těsta trochu vmáčkněte, posypte fenyklem a pečte asi 20 až 25 minut, až těsto zezlátne a zrnka vína začnou pouštět šťávu.
2. Vyjměte z trouby, zakapejte medem, poprašte špetkou soli a čerstvě podrceným pepřem, nakrájejte na řezy a podávejte horké nebo při pokojové teplotě s tvarohem či mascarpone.
Načítám komentáře...