Špaldové jablečno-hruškové palačinky
Seznam surovin
- mléko 500 mililitrů
- mouka celozrnná 300 gramů (špaldová)
- vejce 2 kusy
- jablka 2 kusy
- hrušky 1 kus
- tvaroh měkký 200 gramů
- cukr moučkový 2 lžíce
- cukr vanilkový 1 balíček
- sůl 1 špetka
- skořice 1/2 lžičky (mletá)
- konopné semínko
- olej
Postup přípravy
1. V míse smíchejte mléko, vejce a špetku soli. Rozšlehejte, přidejte špaldovou mouku a ještě vše dohladka vyšlehejte.
2. Neloupaná jablka a hrušku nahrubo nastrouhejte, dejte je společně do misky a promíchejte se skořicí a vanilkovým cukrem. Poté je smíchejte s těstem a vytvořte hustší směs.
3. Na pánvi rozehřejte olej, naběračkou vždy naberte směs, vlijte ji na rozpálenou pánev a usmažte z obou stran silnější palačinky.
4. V míse vyšlehejte tvaroh s cukrem. Palačinky podávejte namazané tvarohem a posypané konopným semínkem.
Poznámka k receptu
Proč nemlsat zdravě! Tyhle palačinky jsou díky jablkům a hrušce krásně sladké, špaldová mouka celkový „zdravý“ dojem jen podtrhne.
20 palačinek
Načítám komentáře...