Super žemlovka

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Toastový chléb rozkrojíme napůl, polijeme mlékem smíchaným se žloutky a 2 lžícemi cukru a necháme nasáknout. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, nastrouháme nahrubo a promícháme s rozinkami.

Zapékací misku vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Na dno rozložíme navlhčené toasty, přidáme vrstvu nastrouhaných jablek s rozinkami a tento postup opakujeme. Jako poslední vrstvu dáme toasty, které pokropíme rozehřátým máslem. Žemlovku vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme asi 25 minut dozlatova.

Na žemlovku navrstvíme lžící nebo ozdobně nastříkáme sníh ušlehaný ze dvou bílků a zbylé lžíce cukru a ještě ji krátce necháme zapéct v troubě rozpálené na maximum, aby sníh krásně zrůžověl.

Na talíři každou porci ozdobíme lístky máty, kouskem celé skořice a několika dílky jablek.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...