Super žemlovka
Postup přípravy
Toastový chléb rozkrojíme napůl, polijeme mlékem smíchaným se žloutky a 2 lžícemi cukru a necháme nasáknout. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, nastrouháme nahrubo a promícháme s rozinkami.
Zapékací misku vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Na dno rozložíme navlhčené toasty, přidáme vrstvu nastrouhaných jablek s rozinkami a tento postup opakujeme. Jako poslední vrstvu dáme toasty, které pokropíme rozehřátým máslem. Žemlovku vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme asi 25 minut dozlatova.
Na žemlovku navrstvíme lžící nebo ozdobně nastříkáme sníh ušlehaný ze dvou bílků a zbylé lžíce cukru a ještě ji krátce necháme zapéct v troubě rozpálené na maximum, aby sníh krásně zrůžověl.
Na talíři každou porci ozdobíme lístky máty, kouskem celé skořice a několika dílky jablek.
Načítám komentáře...