Tapioka s růžovou vodou
Seznam surovin
- kokosové mléko 200 mililitrů (nebo mandlové)
- tapioka 30 gramů
- semínka (z vanilkového lusku)
- voda 1 lžička (růžová)
- náhradní sladidlo (oblíbené podle chuti)
- granátové jablko (na ozdobu)
Postup přípravy
Do rendlíku vlijte tekutinu a zamíchejte do ní perly. Nechte 5–10 minut máčet a pak přidejte semínka z vanilkového lusku a růžovou vodu. Směs přiveďte těsně pod bod varu (poznáte to tak, že se hladina tekutiny bude lehce vlnit), stáhněte plamen a vařte na mírném ohni asi 10 minut. Zpočátku míchejte jen průběžně, ke konci vaření už bez přerušení. oslaďte a podávejte ozdobené podle chuti.
Poznámka k receptu
Exotickou růžovou vodu a tapioku Věruška nejraději kombinuje s kokosovým mlékem nebo vodou z mladého kokosu. Na slazení používá javorový sirup nebo tmavý třtinový cukr, dodají totiž kaši karamelový akcent.
Načítám komentáře...