Čokoládové tagliatelle
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 250 gramů
- kakao 50 gramů
- cukr krystal 25 gramů
- skořice
- vejce 4 kusy
- vanilkový extrakt 1/2 lžičky
- máslo 2 lžíce
- maliny 2 hrsti
- pistácie 1 hrst (na posypání)
- cukr moučkový (na posypání)
- sůl
Postup přípravy
1. Prosejte na vál mouku a kakao. Přisypte cukr se skořicí a nožem promíchejte. Uprostřed sypké směsi udělejte důlek a rozklepněte do něj vejce. Přidejte vanilku a vidličkou prošlehávejte vejce, zároveň k nim přimíchávejte okolní mouku. Až bude vznikající těstíčko husté, vidličku odložte a rukama uhněťte hladké a vláčné těsto.
2. Vyválejte těsto na tenký plát, ze kterého nakrájejte pruhy široké asi 1cm.
3. Do velkého hrnce dejte vařit vodu s troškou soli. Až bude vroucí, vhoďte do ní těstoviny a povařte je 3 minuty. Slijte vodu a nechte je dobře okapat. Na kraji plotny rozpusťte v kastrůlku máslo.
4. Těstoviny rozdělte na talíře, polijte je máslem, ozdobte rozmačkanými malinami, posypte nasekanými pistáciemi a pocukrujte.
Poznámka k receptu
V obměnách můžete čokoládové těstoviny podávat například s čokoládovou polevou, šlehačkou nebo zmrzlinou.
Načítám komentáře...