Nudle s čokoládovou omáčkou
Seznam surovin
- nudle 500 gramů (široké)
- čokoláda hořká 100 gramů
- cukr vanilkový 1 balíček
- cukr skořicový 1 balíček
- karamel 50 gramů (tekutý)
- máslo 2 lžíce
- sůl 1 špetka
- cukr moučkový (na posypání)
Postup přípravy
Nudle uvaříme ve větším množství osolené vody podle návodu uvedeného na obalu.
Ve větší pánvi rozehřejeme máslo se skořicovým a vanilinovým cukrem, až se oba cukry rozpustí. Uvařené nudle slijeme, necháme je krátce odkapat a vložíme je do pánve s oslazeným máslem. Přilijeme karamel a vše promícháme, aby se nudle karamelem a máslem dobře obalily.
Pomocí dlouhé vidličky stočíme nudle do závitků, které rozdělíme na talíře. Posypeme je nahrubo nastrouhanou hořkou čokoládou a ihned podáváme.
Načítám komentáře...