Ovocné lasagne s tvarohem
Seznam surovin
- jahody 300 gramů (+200 na omáčku)
- máslo 50 gramů
- cukr krystal 1 lžíce
- tvaroh 250 gramů (tučný)
- cukr moučkový 1 lžíce
- lasagne 8 plátků
- skořice 1 lžička
- sůl
Postup přípravy
1. Jahody na omáčku omyjte, pokrájejte je a vložte do hrnce. Přidejte máslo a cukr a zahřívejte na mírném plameni. Vařte, až se jahody rozpadnou a omáčka zhoustne.
2. Postavte hrnec s osolenou vodou na plotnu a přiveďte ji k varu. Jakmile se voda v hrnci začne vařit, nasypte do ní lasagne a uvařte je podle návodu na obalu.
3. Do mísy vyklopte tvaroh, přisypte moučkový cukr a utřete dohladka. Jahody omyjte a nakrájejte na plátky.
4. Plátky lasagní servírujte s kousky jahod, utřeným tvarohem a jahodovou omáčkou. Na závěr je posypte skořicí.
Poznámka k receptu
Lasagne můžete jahodami také proložit a s jahodovou omáčkou a tvarohem, do kterého zašleháte vejce, zapéct v troubě. Pochutnají si nejen děti.
Načítám komentáře...