Těstoviny se švestkovou omáčkou
Seznam surovin
- těstoviny 1 balení (chlazené, čerstvé)
- ořechy vlašské 120 gramů
- švestky 400 gramů
- perník 5 lžic (strouhaný)
- skořice 1/2 lžičky (mletá)
- šťáva citronová 1/2 kusu (z 1/2 citronu)
- cukr 50 gramů
- máslo 20 gramů
- voda 400 mililitrů (vlažná)
Postup přípravy
Rozpůlené vypeckované švestky zalijte vodou, přidejte cukr, skořici, uveďte do varu a krátce povařte. Přidejte perník, citronovou šťávu a trochu citronové kůry.
Vařte do mírného zhoustnutí. Nakonec vmíchejte máslo, hrubě nasekané ořechy a krátce společně
prohřejte.
Mezitím uvařte těstoviny podle návodu, rozdělte na talíře a přelijte omáčkou.
Načítám komentáře...