Tropická žemlovka

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Rohlíky nakrájejte na tenká kolečka. Mango a kiwi důkladně omyjte, oloupejte a dužinu nakrájejte na plátky.

Zapékací mísu nebo pekáček vymažte máslem a na dno rozložte část rohlíkových plátků. Na ně rozložte trochu kiwi a manga, posypte částí nasekaných datlí nebo fíků a pokračujte vrstvou rohlíků.Postup opakujte a jako poslední vrstvu dejte rohlíky. Na ně rozložte kousky másla.

Mléko rozšlehejte se smetanou, žloutky, částí cukru, vanilkovým cukrem a mátou. Mléčnou směsí zalijte vše v pekáčku, vložte do trouby vyhřáté na 180°C a pečte asi 30 minut. Z bílků ušlehejte se zbytkem cukru pevný sníh a rozetřete ho na rozpečenou žemlovku. Nádobu vraťte do trouby a ještě chvíli pečte, dokud sníh nezezlátne.

Poznámka k receptu

Před podáváním můžete porce ozdobit hroznovým vínem a snítkou máty nebo meduňky.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...