Tvarohová žemlovka s višněmi

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Tvaroh rozmícháme se žloutkem, rozinkami, citronovou kůrou a podle chuti ho osladíme cukrem. Veku nakrájíme na tenké plátky, několik jich namočíme v mléce rozmíchaném s vejci a rozložíme na dno zapékací mísy dobře vymazané máslem. Poklademe je vrstvou ochuceného tvarohu, přidáme opět vrstvu plátků veky namočených v mléce s vejci, rozložíme na ně višně, další vrstvu utvoříme z plátků veky a takto pokračujeme ve vrstvách, až spotřebujeme všechny suroviny.

Poslední vrstvu utvoříme z namočených plátků veky, vše zalijeme zbylým mlékem s rozšlehanými vejci, pokapeme zbylým rozehřátým máslem, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a zapečeme dozlatova.

Hotovou žemlovku posypeme moučkovým cukrem smíchaným s vanilinovým cukrem a podáváme ji ještě teplou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...