Tvarohové noky s jahodovou omáčkou
Seznam surovin
Na 4 porce:
Noky:
- tvaroh měkký 250
- vejce 2 kusy
- mouka pšeničná polohrubá 150 gramů
- citronová kůra
- máta (nebo meduňka na ozdobení)
- sůl
Postup přípravy
Jahody nahrubo nakrájejte (několik si nechte na ozdobení). V kastrolu zahřejte máslo, vsypte cukr a nechte ho rozpustit. Pak přidejte jahody a nechte je asi 5 minut probublávat.
Noky: V míse promíchejte tvaroh, vejce, mouku, trochu nastrouhané citronové kůry a špetku soli. Ze vzniklého těsta vytvarujte 2,5 cm široký váleček, který rozdělte na stejné menší dílky – noky. Zavařujte je do vroucí osolené vody, rychle přiveďte k varu, ztlumte plamen a pomalu vařte, až vyplavou na povrch. Vyberte je děrovanou naběračkou (nebo slijte přes cedník) a hned podávejte s rozvařenými jahodami. Porce ozdobte překrojenými jahodami a lístky čerstvé meduňky či máty.
Načítám komentáře...