Tvarohový nákyp
Seznam surovin
- tvaroh měkký 250 gramů
- rohlík 4 kusy
- mléko 100 mililitrů
- máslo 40 gramů
- cukr moučkový 40 gramů
- cukr vanilkový 1 balíček
- vejce 3 kusy
- citronová kůra 1 lžička
- sůl
- máslo 1 lžíce (na vymazání)
- strouhanka (na vysypání)
Postup přípravy
Rohlíky nakrájejte na kostičky a zvlhčete je mlékem. Utřete změklé máslo se žloutky, špetkou soli a oběma cukry. Přidejte citronovou kůru, měkký tvaroh a dobře rozmíchejte. Z bílků ušlehejte pevný sníh a společně s rohlíky ho zlehka vmíchejte do směsi.
Těstem naplňte máslem vytřenou a strouhankou vysypanou zapékací formu, zakryjte poklicí nebo alobalem a vložte do trouby vyhřáté na 180°C.
Nákyp pečte 30 - 40 minut, poklici sejměte a dopečte dozlatova. Podávejte s ovocem nebo přelité ovocnou omáčkou či sirupem.
Načítám komentáře...