Žemlovka s jablkem a hruškou

Seznam surovin

Na namočení:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Vánočku nakrájejte na plátky silné asi 1 cm. Jablko a hrušku oloupejte, zbavte jadřince a nakrájejte na tenké plátky.

2. Nádobu na pečení vymažte máslem. Na dno naskládejte plátky vánočky, na ně nakrájené jablko. Posypte cukrem, skořicí, rozinkami a vlašskými ořechy. Další vrstvu vyskládejte z plátků hrušky, opět pocukrujte a poprašte skořicí. Poslední vrstvu bude tvořit vánočka.

3. Vanilkový lusk rozkrojte a vyškrábněte z něj semínka, smíchejte je s mlékem, smetanou, vejci a cordialem, dokonale promíchejte a zalijte vyskládanou žemlovku v pekáči.

4. Pečte na 180 °C asi 25 minut podle toho, jak moc chcete mít žemlovku zlatou. Podávejte ji teplou a lehce poprášenou moučkovým cukrem. Ale chutnat vám bude i studená.

Poznámka k receptu

Zbyl vám kousek vánočky? Není lepší způsob, jak ho proměnit v dokonalý teplý moučník.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...