Sladký chléb z Vidic
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 4 hrnky
- cukr třtinový 2 hrnky
- mléko 2 hrnky
- olej 1 hrnek
- vejce 2 kusy
- ovoce sušené 1 hrst (rozinky, datle, švestky, případně další)
- ořechy vlašské 1 hrst
- semínka slunečnicová 1 hrst (+ sezamová + loupaná dýňová/směs)
- med 2 lžíce
- kypřící prášek do perníku 1 balení
- kypřící prášek do pečiva 1 balení
- skořice 1/4 lžičky (mletá + hřebíček+badyán/směs)
- sůl 1 špetka
- tuk 1 lžíce (na vymazání)
- mouka pšeničná hrubá 2 špetky (na vysypání)
- anýz 1 špetka (na zdobení)
Postup přípravy
Ve větší míse smícháme mouku s cukrem, práškem do pečiva a do perníku, kořením, špetkou soli, na kousky nakrájeným sušeným ovocem, ořechy a semínky.
Do mísy přidáme vejce, mléko, med a olej a vše důkladně promícháme, až vznikne hladké řidší těsto.
Těsto nalijeme do předem vymazané a moukou vysypané kulaté keramické pečicí mísy. Povrch posypeme anýzem a pečeme asi 50 minut v troubě vyhřáté na 180°C.
Načítám komentáře...