Šlehané nočky nasladko
Seznam surovin
- bílek 5 kusů
- žloutek 3 kusy
- mouka pšeničná hrubá 30 gramů
- cukr 80 gramů
- cukr moučkový 2 lžíce (na posypání)
- cukr vanilkový (na posypání)
- ovoce (kompotované)
Postup přípravy
Bílky dobře ušlehejte s částí cukru. Postupně přidávejte ostatní cukr a žloutky a šlehejte do hladké a husté pěny. Nakonec přimíchejte prosetou mouku.
Mléko vlijte do zapékací mísy nebo vhodného kastrolu, přiveďte k varu a rozpusťte v něm máslo. Připravené těsto vlijte do mléka, nádobu zakryjte a vložte do trouby vyhřáté na 180°C. Asi po 5 minutách nádobu odkryjte a nechte těsto v troubě ještě několik minut.
Z těsta vykrajujte lžící noky, posypte je cukrem (můžete přelít rozehřátým máslem) a ihned podávejte s kompotem nebo s rozvařeným ovocem. Noky by měly být uvnitř krémové, a ne do sucha vypečené.
Poznámka k receptu
Noky můžete posypat také na másle opečenou strouhankou a skořicovým cukrem a podávat s jablečným pyré.
Načítám komentáře...