Šlehané nočky nasladko

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Bílky dobře ušlehejte s částí cukru. Postupně přidávejte ostatní cukr a žloutky a šlehejte do hladké a husté pěny. Nakonec přimíchejte prosetou mouku.

Mléko vlijte do zapékací mísy nebo vhodného kastrolu, přiveďte k varu a rozpusťte v něm máslo. Připravené těsto vlijte do mléka, nádobu zakryjte a vložte do trouby vyhřáté na 180°C. Asi po 5 minutách nádobu odkryjte a nechte těsto v troubě ještě několik minut.

Z těsta vykrajujte lžící noky, posypte je cukrem (můžete přelít rozehřátým máslem) a ihned podávejte s kompotem nebo s rozvařeným ovocem. Noky by měly být uvnitř krémové, a ne do sucha vypečené.

Poznámka k receptu

Noky můžete posypat také na másle opečenou strouhankou a skořicovým cukrem a podávat s jablečným pyré.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...