Aebleskiver

Seznam surovin

Na ozdobu:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V míse rozmícháme kyšku s rozpuštěným máslem, cukrem, solí, práškem do pečiva a moukou na hladké těstíčko, do kterého zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.

Lívanečník (nejlépe litinový) rozehřejeme na střední teplotu, přidáme olej a když se rozehřeje, do každé prohlubně nalijeme asi 2 lžíce těsta a pomalu ho opečeme po obou stranách.

Postupně takto připravíme asi 20 lívanečků. Horké lívanečky podáváme pocukrované a doplněné ovocným džemem a napůl ušlehanou šlehačkou.

Poznámka k receptu

Pokud vám nejdou lívanečky obrátit, dejte pánev na chvilku do trouby pod rozpálený gril. Těsto se na povrchu zatáhne a obracení pak bude snadné.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...