Bezvaječné pohankové palačinky
Seznam surovin
- mouka pohanková 250 gramů
- sůl 1 špetka
- kypřící prášek do pečiva 1/2 balíčku (pro celiaky bezlepkový)
- voda (podle potřeby, asi 5 dl)
- olej (na smažení)
- cukr moučkový (na posypání)
Postup přípravy
V míse smícháme pohankovou mouku se solí a práškem do pečiva. Postupně přiléváme vodu a stále mícháme, dokud nevznikne hustší, ale stále ještě tekuté těsto (když do něj namočíme prst, nemělo by z něj hned stéci).
V pánvi rozpálíme trochu oleje, nalijeme do ní malou naběračku těsta a rozlijeme ho po celém obvodu pánve. Palačinku opečeme z obou stran a stejným způsobem připravíme ze zbylého těsta i ostatní palačinky. Před nalitím těsta vždy pánev znovu vymastíme olejem.
Palačinky podáváme posypané moučkovým cukrem.
Poznámka k receptu
Naplňte palačinky tím, co máte rádi - marmeládou, ovocem, zmrzlinou, sladkým tvarohem... A můžete je samozřejmě podávat i naslano (se sýrem, špenátem, houbami apod.).
Načítám komentáře...