Bramboráčky se švestkami
Seznam surovin
- brambory 500 gramů
- švestky 200 gramů (zralé)
- švestková povidla 100 gramů
- mák 50 gramů (mletý)
- cukr moučkový 50 gramů
- vejce 1 kus
- mouka pšeničná hladká 1 lžíce
- cukr krupice 1 lžička
- sůl 1 špetka
- olej (na smažení)
- cukr moučkový (na posypání)
Postup přípravy
Brambory oloupeme a nastrouháme je na hrubé dlouhé nudličky. Vymačkáme z nich přebytečnou vodu, přidáme vejce, mouku, lžičku cukru a špetku soli a dobře promícháme.
Z připraveného těsta na lívanečníku nebo pánvi vytřené olejem pozvolna upečeme malé světlé bramboráčky (aby nebyly zcela dopečené). Rozložíme je na plech vyložený papírem na pečení, polovinu bramboráčků obložíme půlkami švestek a posypeme je mletým mákem smíchaným s moučkovým cukrem. Plech vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a bramboráčky upečeme dozlatova.
Hotové bramboráčky bez švestky potřeme švestkovými povidly, přiklopíme je bramboráčky se švestkou, pocukrujeme a ihned podáváme.
Načítám komentáře...