Císařský trhanec se švestkovým žahourem

Seznam surovin

Žahour:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Vejce rozšlehejte s mlékem, vmíchejte mouku, cukr, sůl, prášek do pečiva, rozinky a míchejte, dokud nezískáte hladké těsto. Nechte 30 minut odstát.

2. Připravte žahour: Kompot přelijte do rendlíku, vmíchejte cukr a vařte, dokud se nerozpustí. Přidejte skořici, víno a vařte, dokud se tekutina nezredukuje asi o třetinu. Nakonec rozmixujte dohladka.

3. V pánvi rozpalte máslo nebo olej a naběračkou vlijte část těsta. opékejte, dokud se těsto nezpevní a spodní strana nezezlátne. Pak placku obraťte a obracečkou roztrhejte na kousky (v tuto chvíli můžete trhanec zasypat cukrem, který na něm zkaramelizuje - v tom případě ale hlídejte, aby se cukr nepřipálil). Pokračujte, dokud těsto nespotřebujete. Podávejte posypané cukrem moučka a se žahourem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...