Čokoládové kobližky
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 80 gramů
- vejce 1 kus
- podmáslí 0,4 decilitru (nebo kefír)
- sůl 1 špetka
- olej (na smažení)
- cukr moučkový (na posypání)
Na náplň:
- čokoláda hořká 60 gramů
- sušenky celozrnné 40 gramů
- whisky 2 lžíce (pro děti kondenzované mléko)
- smetana na šlehání 1 lžíce
Postup přípravy
Čokoládu rozlámeme na kousky a rozpustíme ji v misce ponořené do horké vodní lázně. Vmícháme smetanu ke šlehání, přidáme whisky s rozdrcenými sušenkami, dobře promícháme a hmotu necháme ztuhnout v chladničce.
V misce rozmícháme mouku s podmáslím a žloutkem dohladka. Z bílku se špetkou soli ušleháme ne příliš tuhý sníh a vmícháme ho do základu těstíčka.
Ztuhlou náplň rozdělíme na 10 kousků, které rozválíme na silnější válečky. Každý napíchneme na špejli, namočíme v připraveném těstíčku, ponoříme je do rozpáleného oleje a zprudka je osmažíme dozlatova. Před podáváním koblížky podle chuti pocukrujeme.
Načítám komentáře...