Čokoládové palačinky s malinami
Seznam surovin
Na palačinky:
- mléko 400 mililitrů
- vejce 2 kusy
- mouka pšeničná polohrubá 8 lžic
- sůl 1 špetka
- cukr třtinový 1 lžíce
- kakao 1 lžíce (+ na poprášení )
- olej řepkový (na smažení)
Náplň:
- maliny 300 gramů (čerstvé nebo mražené)
- cukr krupice 3 lžíce
Postup přípravy
1. Ve vlažném mléce metličkou důkladně prošlehejte vejce, mouku se špetkou soli, cukr a kakao na řídké těsto.
2. Nechte ho aspoň hodinu odstát v ledničce a pak na lehce tukem potřené pánvi smažte palačinky (asi 1,5 minuty z každé strany).
3. Maliny krátce svařte s cukrem, až směs mírně zhoustne. Palačinky rozvarem potřete, stočte je a ozdobte čerstvými malinami.
Poznámka k receptu
V únoru se slaví Den palačinek a čokoláda s malinami tvoří vítězný pár. Hned tři důvody k pořádné oslavě!
Načítám komentáře...