Dalmatské koblihy

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Droždí rozmíchejte s cukrem, troškou mouky a troškou vlažné vody a nechte vzejít kvásek. Mouku prosejte do mísy, přidejte kvásek, žloutek, vlažnou vodu, rum, špetku soli, citronovou kůru a vypracujte hladké těsto. Mísu zakryjte a nechte těsto půl hodiny kynout. Potom přisypte proprané a osušené rozinky, nasekané ořechy, těsto propracujte a dejte opět na půl hodiny kynout.

Do velké pánve nalijte dostatečné množství oleje, rozpalte ho a klaďte do něj pomocí lžíce hromádky těsta. Kousky smažte zprudka z obou stran. V pánvi musí být stále dostatečná vrstva oleje a koblihy musí mít v oleji dost místa, aby se do všech stran pěkně zakulatily.

Usmažené koblihy přendejte na mřížku nebo papírový ubrousek, aby odsál přebytečný tuk. Ještě teplé je obalte v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...