Francouzské citronové palačinky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Mouku prosejte do mísy, přidejte sůl a promíchejte. V menší misce rozmíchejte vejce v mléce, přidejte máslo a nalijte k mouce. Vymíchejte hladké těsto, mísu překryjte potravinářskou fólií a těsto nechte v lednici odpočinout.

2. Na pánev nalijte lžíci oleje, nechte rozehřát a kuchyňskou utěrkou setřete. Přilijte naběračku těsta a usmažte palačinku, otočte ji a dosmažte z druhé strany. Palačinky skládejte na sebe na talíř, překryjte alobalem a udržujte v teple. Podávejte polité citronovou šťávou a posypané cukrem moučka. Ozdobit můžete filety citronu a citronovou kůrou.

Poznámka k receptu

  • Kombinace tenkých palačinek s cukrem a citronem je návyková, takže doporučujeme připravit rovnou dvojitou dávku těsta. Snadná snídaně, svačina či dezert po večeři... Důvod se vždycky najde.
  • Nutné počítat s odpočinutím těsta 30 minut.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...