Francouzské citronové palačinky
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 150 gramů
- mléko 310 mililitrů (plnotučné)
- vejce 2 kusy
- máslo 20 gramů (rozpuštěné)
- sůl 1 špetka
- olej (rostlinný na opékání)
- citron 2 kusy
- cukr moučkový (k podávání)
Postup přípravy
1. Mouku prosejte do mísy, přidejte sůl a promíchejte. V menší misce rozmíchejte vejce v mléce, přidejte máslo a nalijte k mouce. Vymíchejte hladké těsto, mísu překryjte potravinářskou fólií a těsto nechte v lednici odpočinout.
2. Na pánev nalijte lžíci oleje, nechte rozehřát a kuchyňskou utěrkou setřete. Přilijte naběračku těsta a usmažte palačinku, otočte ji a dosmažte z druhé strany. Palačinky skládejte na sebe na talíř, překryjte alobalem a udržujte v teple. Podávejte polité citronovou šťávou a posypané cukrem moučka. Ozdobit můžete filety citronu a citronovou kůrou.
Poznámka k receptu
- Kombinace tenkých palačinek s cukrem a citronem je návyková, takže doporučujeme připravit rovnou dvojitou dávku těsta. Snadná snídaně, svačina či dezert po večeři... Důvod se vždycky najde.
- Nutné počítat s odpočinutím těsta 30 minut.
Načítám komentáře...