Gratinované palačinky s jahodami
Seznam surovin
- jahody 350 gramů
- mouka pšeničná polohrubá 18 lžic
- mléko 15 lžic
- vejce 4 kusy
- máslo 2 lžíce (rozpuštěné)
- rum 2 lžíce
- cukr moučkový 1 lžíce
- sůl 1 špetka
- olej (na smažení a na vymazání formy)
Postup přípravy
Do mísy nalijeme mléko, přidáme špetku soli, dvě celá vejce, dva žloutky a polohrubou mouku a ušleháme hladké těstíčko, které podle potřeby zředíme ještě trochou mléka (nemělo by být moc husté, aby se lépe lilo na pánev). Do rozehřáté pánve vytřené trochou oleje nalijeme část těsta, krouživými pohyby pánví těsto rozprostřeme po celé ploše pánve a pečeme 2 - 3 minuty. Pak palačinku obrátíme a opečeme i z druhé strany. Stejným způsobem připravíme i další palačinky.
Rozpuštěné máslo smícháme s rumem a moučkovým cukrem, touto směsí potřeme každou palačinku, poklademe ji půlkami jahod a opatrně zarolujeme. Naplněné palačinky narovnáme do vymazané zapékací misky.
Ze dvou zbylých bílků ušleháme tuhý sníh, rozdělíme ho na palačinky v misce (nejlépe pomocí cukrářského sáčku s řezanou trubičkou), vše vložíme do trouby vyhřáté na 190 °C a krátce zapečeme (jen několik minut), dokud sníh na povrchu nezezlátne. Podáváme ihned.
Načítám komentáře...