Jahodové omelety
Postup přípravy
V míse rozšleháme žloutky se špetkou soli a lžičkou cukru (můžeme přidat i více cukru, chceme-li mít omeletu sladší, ale musíme dávat při pečení pozor, protože se sladší těsto snáze připaluje). Z vychlazených bílků ušleháme tuhý sníh a zlehka ho vmícháme do žloutkové pěny.
Na pánvi rozehřejeme část másla, nalijeme do ní čtvrtinu vaječné hmoty, rozlijeme ji po celé ploše pánve a necháme ztuhnout (povrch omelety by měl zůstat měkký, ale ne tekutý). Hotovou omeletu vyjmeme na talíř a stejným způsobem upečeme i zbylé tři omelety.
Každou omeletu obložíme jahodami nakrájenými na tenké plátky, přeložíme na polovinu, posypeme moučkovým cukrem a ihned podáváme.
Načítám komentáře...