Jemné palačinky s jablky a rybízovým sněhem

Seznam surovin

Na jablkovou kaši:

Na rybízový sníh:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Žloutky rozšleháme v mléce se špetkou soli a za postupného přisypávání mouky umícháme jemné řidší těsto, ve kterém nejsou žmolky. Z bílků ušleháme tuhý sníh a zlehka ho vmícháme na závěr do připraveného těsta.

Pánev (nejlépe teflonovou s nízkými okraji) vytřeme trochou oleje a zahřejeme na středním plameni. Naběračkou do ní nalijeme přiměřené množství těsta, které ihned krouživými pohyby pánví nebo stěrkou rozprostřeme rovnoměrně v tenké vrstvě po celé pánvi. Těsto pečeme asi 2 - 3 minuty, pak palačinku obrátíme širokou obracečkou, opečeme i z druhé strany a vyklopíme na talíř. Pánev znovu vymažeme olejem a upečeme další palačinku. Takto postupujeme až do vypotřebování těsta.

Oloupaná jablka nastrouháme, vložíme do kastrolu, mírně podlijeme vodou a podusíme pod pokličkou doměkka. Hotovou kaši podle chuti osladíme a ochutíme citronovou šťávou.

Z bílku ušleháme pevný sníh, do kterého po lžících zašleháme cukr, pak přidáme rybízový džem a dobře promícháme.

Hotové palačinky potřeme jablečnou kaší, stočíme je, na povrchu ozdobíme ovocným sněhem (nejlépe pomocí cukrářského sáčku), případně i rybízem, a ihned podáváme.

Poznámka k receptu

Když do těsta vmícháte spolu s moukou i půl lžíce vanilkového pudinkového prášku, nebudou se palačinky trhat a půjdou i snáze zabalit. Aby vám před naplněním nevychladly, uložte hotové palačinky v teplé troubě.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...