KOBLIHY ZE ŠLEHANÉHO TĚSTA

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Do misky prosejte 150 g mouky, přilijte 125 ml mléka a přidejte rozdrobené droždí a cukr. Promíchejte a nechte vzejít kvásek. Trvá to asi 10 minut.

2. Zbylý cukr, žloutky a mléko šlehejte nad vodní lázní, dokud nezískáte hustý a nadýchaný krém. Přimíchejte ho ke kvásku, přidejte zbylou mouku, máslo, vanilková semínka, citronovou kůru, rum a vypracujte měkké, vláčné těsto. Zakryjte mísu utěrkou a nechte v teple kynout asi 1 hodinu.

3. Vykynuté těsto už nezpracovávejte a vyválejte z něj asi 1cm vysoký plát. Sklenicí nebo vykrajovátkem vykrajujte kolečka. Na polovinu naneste trochu marmelády (nepřehánějte to, aby marmeláda netáhla koblihy při smažení ke dnu), přiklopte zbylými kolečky a prsty upěchujte. Nám se osvědčilo těsto prsty namačkat a pak ještě jednou skleničkou vykrojit, aby koblihy měly hezký tvar. Nechte je ještě 10 minut dokynout.

4. V menším vyšším hrnci rozpalte sádlo a koblihy smažte z obou stran dozlatova. Nechte vychladnout a podávejte je posypané moučkovým cukrem

Poznámka k receptu

Z tohoto těsta vznikne něco mezi vdolkem a koblihou. Nadýchané, plněné marmeládou, ale přitom vláčné a syté. Zapomeňte na dietu a nechte se unést naším masopustním favoritem.

KYNUTÍ 70 MINUT

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...