Koule Banh Ran
Seznam surovin
Koule:
- mouka rýžová 250 gramů (z lepivé rýže)
- mouka rýžová 2 lžíce
- bramborová kaše 50 gramů
- cukr 4 lžíce
- sůl 1/2 lžíce
- voda 200 mililitrů (teplá)
Náplň:
- fazole mungo 200 gramů
- cukr 8 lžic
- olej 1 lžíce
- kokos 5 lžic (strouhaný)
- semínka sezamová (na obalení)
- olej (na smažení)
Postup přípravy
1. Fazole na hodinu namočte a pak uvařte v osolené vodě doměkka. Ještě teplé je vložte do mixéru, přidejte cukr, kokos, olej a rozmixujte na hladkou pastu. Nechte vychladnout.
2. Smíchejte obě mouky, cukr a sůl a udělejte doprostřed důlek. Do něj dejte bramborovou kaši, teplou vodu a hůlkami nebo vidličkou je začněte míchat (jako když děláte těsto na nudle). Jakmile se trochu spojí, hněťte je rukama a vypracujte hladké, nelepivé těsto. Vytvarujte do bochánku a nechte 30 minut odležet při pokojové teplotě.
3. Z fazolové pasty tvarujte kuličky o velikosti golfového míčku, obalte je těstem a pořádně uhlaďte a utěsněte, aby se do náplně později nedostal olej. Koule obalte v sezamu a osmažte ve vysoké vrstvě oleje (jako když smažíte koblihy). Koule odkládejte na papírový ubrousek, aby odsál přebytečný tuk, nechte vychladnout a podávejte.
Poznámka k receptu
- Tuhle sladkost si můžete koupit na ulicích Vietnamu především v jeho severní části, patří k typickým streetfoodovým delikatesám. Má jednu zásadní nevýhodu: je silně návyková.
- Počítejte s 60 minutami na namočení fazolí a 30 minutami na odležení těsta.
Načítám komentáře...