Palačinka podle Carlose
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 250 gramů
- máslo 150 gramů (rozpuštěné)
- vejce 1 kus
- sůl
- káva 2 lžíce (instantní)
- voda 250 mililitrů
- cukr krupice 10 gramů
- kypřící prášek do pečiva 1 lžička
- čokoláda na vaření
Na krém:
- žloutek 2 kusy
- tvaroh měkký 250 gramů
- káva 2 lžičky (instantní)
- smetana na vaření 250 mililitrů
- cukr krupice 100 gramů
Postup přípravy
Z určených surovin důkladně promícháme těsto, aby bylo vláčné. Nesmí být moc řídké, aby se palačinka nepřipalovala. Smažíme po obou stranách na olivovém oleji, až okraje chytají hnědou barvu.
Tvarohový krém: na mírném ohni smícháme smetanu, cukr, žloutky, kávu a mícháme, než se káva rozpustí a všechny suroviny se spojí. Přidáme měkký tvaroh a ještě asi deset minut povaříme do zhoustnutí.
Jednotlivé palačinky servírujeme pomazané tvarohovým krémem a s nastrouhanou čokoládou.
Načítám komentáře...