Palačinky plněné ricottou a pomeranči
Seznam surovin
- olej 1/2 decilitru (na smažení)
- pomeranče 2 kusy (větší, na zdobení, )
- mandlové lupínky 40 gramů (nasucho opražené, na zdobení)
- cukr moučkový 1 lžíce (na posypání)
Na těsto:
- mléko 5 decilitrů
- mouka pšeničná hladká 210 gramů
- vejce 2 kusy
- pudinkový prášek 2 lžíce (kakaový)
- olej 1 lžička
- sůl 1 špetka
Na náplň:
- sýr krémový 250 gramů
- smetana na šlehání 1 decilitr ( dotuha vyšlehaná)
- smetana zakysaná 50 gramů (hustá)
- cukr vanilkový 2 balení
- cukr moučkový 30 gramů
Postup přípravy
Vejce, olej a mléko smícháme a přidáme prosátou mouku s pudinkovým práškem a špetkou soli. Vše prošleháme na hladké řidší těsto a necháme při pokojové teplotě 30 minut odležet. Velkou pánev vytřeme olejem, těsto na ni nalijeme v tenké vrstvě a krouživým pohybem roztáhneme po pánvi. Palačinky pečeme 4 - 5minut z obou stran dozlatova.
Ricottu vyšleháme se zakysanou smetanou, cukrem a do směsi vmícháme dotuha ušlehanou smetanu. Oloupané a bílé slupky zbavené pomeranče rozdělíme na dílky, palačinky naplníme ricottou, přeložíme je a rozdělíme na talíře.
Každou porci doplníme kousky pomeranče, posypeme nasucho opraženými mandlovými lupínky a poprášíme cukrem.
Poznámka k receptu
Ušetřete si práci při přípravě palačinek a použijte již hotové instantní těsto. Na závěr ozdobte palačinky mátou či meduňkou, osvěžíte jejich vůni.
Načítám komentáře...