Palačinky po francouzsku
Seznam surovin
- mléko 500 mililitrů
- voda 3 lžíce
- vejce 4 kusy
- sůl 1 špetka
- cukr 1 lžíce (nebo i více, podle chuti)
- olej 4 lžíce
- mouka pšeničná polohrubá 8 lžic (vrchovaté)
- mouka pšeničná hladká 8 lžic
- nutella 1 balení (nebo Nugeta)
- ořechy 1 hrst (nasekané vlašské, lískové a pod.)
- smetana na šlehání 1 balení (na ozdobu)
- čokoláda 1 hrst (hoblinky, na ozdobu)
- olej 2 decilitry (na smažení)
Postup přípravy
Mléko smíchejte s vodou a rozšlehejte v něm vejce. Přidejte špetku soli, cukr, olej a postupně zašlehávejte prosetou mouku, aby se netvořily hrudky.
Těsto nechte několik minut odstát a potom ho zase dobře promíchejte, aby mělo konzistenci jemného krému (podle potřeby zřeďte ještě trochou mléka).
Pánev potřete olejem a nechte ho rozehřát. Naběračkou vždy nalijte na pánev část těsta a rozetřete až ke krajům.
Opečte palačinky z obou stran, přendejte na talíř a potřete nugetou nebo nutellou a posypte nasekanými oříšky.
Palačinky srolujte do ruliček nebo složte do trojúhelníčků. Ozdobte šlehačkou a hoblinkami čokolády.
Načítám komentáře...