Palačinky s čokoládovou pěnou
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 250 gramů
- mléko 5 decilitrů
- vejce 2 kusy
- sůl 1 špetka
- olej (na smažení)
- čokoláda (nastrouhaná, na ozdobení)
Na náplň:
- čokoláda 100 gramů (nastrouhaná)
- mléko 5 decilitrů
- pudinkový prášek 1 balíček (čokoládový)
- cukr 50 gramů (podle chuti i více)
- smetana na šlehání 2 decilitry
Postup přípravy
Nejdříve připravíme těsto na palačinky. V míse rozmícháme mléko s vejci, přidáme špetku soli a mouku a umícháme hladké těsto (je-li moc řídké, přidáme mouky trochu více). Připravené těsto necháme 20 minut odpočinout a mezitím připravíme náplň.
Mléko rozmícháme s pudinkovým práškem a cukrem, za stálého míchání přivedeme k varu a odstavíme z ohně. Do ještě horkého pudinku vmícháme nastrouhanou čokoládu a po zchladnutí také smetanu.
Z připraveného těsta upečeme na pánvi lehce vymazané olejem tenké palačinky. Na každou nastříkáme pomocí cukrářského sáčku s rovnou trubičkou trochu náplně, stočíme ji do ruličky a podáváme ozdobené nastrouhanou čokoládou, můžeme přidat i ovoce.
Načítám komentáře...