Palačinky s jablečnou náplní
Seznam surovin
- mléko 400 mililitrů
- mouka pšeničná hladká 150 gramů
- vejce 2 kusy
- sůl
- olej
Na náplň:
- máslo 25 gramů
- jablka 4 kusy (kyselejší )
- cukr 1 lžíce
- rozinky 30 gramů
- skořice 1/2 lžičky
- šťáva citronová (z jednoho citronu)
- sirup javorový 150 mililitrů
- moučka škrobová 1 lžička
- cukr moučkový (na pocukrování)
Postup přípravy
Mléko s moukou rozšlehejte metličkou, přimíchejte špetku soli a vejce. Těsto nechte chvíli stát a usmažte na pánvi palačinky.
V kastrolu rozehřejte másla, přidejte oloupaná a na měsíčky nakrájená jablka, rozinky, posypte cukrem, skořicí, zalijte šťávou z citronu a krátce prohřejte.
V javorovém sirupu (můžete jej nahradit medem s troškou vody) rozmíchejte škrobovou moučku, nalijte na jablka a nechte na mírném plameni zhoustnout.
Palačinky naplňte jablkovou směsí a podle chuti pocukrujte.
Poznámka k receptu
Přizdobte lžící zakysané smetany nebo jogurtu.
Načítám komentáře...