Palačinky s lesními jahodami
Seznam surovin
- lité těsto 1/3 dávky
- jahody 250 gramů (lesní)
- smetana na šlehání 2 decilitry
- smetanový krém Rama Cremefine 1,5 decilitru (na šlehání)
- cukr vanilkový 2 balíčky
- jahodový topping 50 gramů (hotová omáčka)
- šťáva citronová 2 lžíce
- olej (na opečení)
- máta (nebo meduňka, na ozdobení)
- cukr (na posypání)
Postup přípravy
Část těsta nalijeme na vymaštěnou pánev, rozlijeme ho krouživými pohyby pánví po celé ploše až do stran a opečeme z jedné strany. Pak palačinku opatrně obrátíme lopatkou nebo nadhozením nad pánev a opečeme i z druhé strany. Takto upečeme asi 8 palačinek.
Jahody rozdělíme na dvě poloviny. Jednu polovinu rozmačkáme s vanilinovým cukrem a citronovou šťávou a uložíme v chladu. Obě smetany smícháme a vyšleháme do polotuha. Přidáme k nim rozmačkané jahody a jahodovou omáčku a znovu prošleháme.
Směs rozdělíme na palačinky, doplníme je zbylými jahodami (pokud použijeme zahradní, nakrájíme je na čtvrtky), palačinky přehneme na půlky, ozdobíme mátou nebo meduňkou, pocukrujeme a podáváme.
Recept na lité těsto najdete zde.
Poznámka k receptu
Využijte i jiné druhy ovoce, které máte právě k dispozici. V létě jsou výborné maliny, ostružiny, borůvky nebo broskve, v zimě třeba pomeranče nebo ananas.
Načítám komentáře...