Palačinky s mangem a koňakem
Seznam surovin
- mléko 400 mililitrů
- sůl 1 špetka
- vejce 1 kus
- máslo 40 gramů
- mouka pšeničná hladká 150 gramů
- mango 2 kusy
- máslo 1 lžíce
- šťáva citronová 1 kus (z 1 citronu)
- koňak (40%) 40 mililitrů
- cukr 2 lžíce
- džem meruňkový
- cukr krystal 3 lžíce
Postup přípravy
Rozšlehejte mléko s hladkou moukou, solí, vejcem a lžící rozehřátého másla. Těsto nechte asi 20 minut stát, pak z něj usmažte tenké palačinky na tukem tence potřené pánvi.
Manga oloupejte, odkrájejte od pecky a nakrájejte na kousky. V pánvi rozehřejte lžíci másla, přidejte mango, zalijte ho citronovou šťávou, koňakem a zvolna ho poduste doměkka.
Palačinky potřete tence džemem, přidejte mango a stočte do kornoutů. Naskládejte je do máslem vytřené zapékací misky a zapečte v předehřáté troubě.
Z krystalového cukru a 2 lžic vody svařte světlý karamel a nalijte ho na zapečené palačinky.
Načítám komentáře...