Palačinky s ostružinovým džemem a krémem z ricotty
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 200 gramů
- vejce 2 kusy
- mléko 400 mililitrů
- džem (ostružinový)
- sýr Ricotta 200 gramů
- smetana na šlehání 200 mililitrů
- vanilkový lusk 1 kus
- cukr krupice 1 lžička (1-2 lžičky)
- sůl 1 špetka
- ostružiny (k podávání)
Postup přípravy
1. Do mísy prosejte mouku a přidejte vejce prošlehaná s mlékem a špetkou soli. Míchejte, dokud nezískáte hladké těsto. Nechte asi 10 minut odležet. Mezitím rozpulte vanilkový lusk, nožem vyškrábněte semínka a vmíchejte je do smetany. Přidejte cukr, vyšlehejte smetanu dotuha a stěrkou opatrně vmíchejte k ricottě.
2. Rozpalte nepřilnavou pánev a mašlovačkou ji lehce potřete olejem. Postupně přílévejte těsto a osmažte palačinky. Hotové namažte ostružinovým džemem a podávejte s vanilkovým krémem a čerstvými ostružinami.
Poznámka k receptu
Až na výletě potkáte ostružiny, určitě je natrhejte a zavařte, případně po ostružinovém džemu zapátrejte na trzích či internetu. Kombinaci nakyslého ovoce a sladkého krému totiž okamžitě propadnete.
Načítám komentáře...