POHANKOVÉ PALAČINKY S JABLEČNÝM ROZVAREM
Seznam surovin
- kroupy 300 gramů (loupaná pohanka)
- voda 300 mililitrů (lněná naamletá)
- semínka 1 lžíce (nebo 1 vejce)
- sůl 1/2 lžičky
- koření perníkové 1/2 lžičky
Jaablečný rozvar:
- švestky sušené 250 gramů (den předem namočené)
- jablka 10 kusů
- skořice
Postup přípravy
Pohanku večer namočte do libovolného množství vody. Ráno slijte a s ostatními surovinami umixujte do konzistence hladkého těsta. Smažte na troše ghí nebo kokosového oleje.
Na to: Jablečný rozvar se sušenými švestkami Sušené švestky (250 g) namočte den předem, aby byly ponořené. Druhý den vložte s oloupanými a pokrájenými jablky (10 ks) do hrnce a vařte, dokud nezměknou. Rozmixujte tyčovým mixérem. Můžete přidat skořici
Načítám komentáře...