Rumové palačinky
Seznam surovin
Těsto:
- mouka pšeničná hladká 300 gramů
- vejce 2 kusy
- mléko 600 mililitrů
- cukr vanilkový 1 balení
- rum 2 lžíce
- sůl
- olej 4 lžíce
Směs na marinování:
- džus pomerančový 200 mililitrů
- rum 2 lžíce
- cukr krystal 2 lžíce
Náplň a dozdobení:
- tvaroh měkký 200 gramů
- cukr moučkový 1 lžíce
- med 5 lžic
- ořechy vlašské 1 hrst
Postup přípravy
1. TĚSTO: Smíchejte prosátou mouku, vejce, mléko, vanilkový cukr, rum a špetku soli a vypracujte řidší těsto. Nechte ho odležet alespoň hodinu v chladu.
2. Na pánvi rozehřejte olej, naběračkou odebírejte po částech těsto a postupně smažte palačinky. (Z každé strany asi 2 minuty.)
3. MARINOVACÍ SMĚS: Na pánvi smíchejte pomerančový džus, rum a cukr a zahřejte směs tak, aby cukr zkaramelizoval.
4. NÁPLŇ: Tvaroh důkladně smíchejte s cukrem moučkou.
5. Hotové palačinky z každé strany marinujte v marinovací směsi a ihned po vyjmutí je potřete lžičkou tvarohu. Přeložte palačinku dvakrát na půlku, aby vznikl trojúhelník.
6. Na závěr přelijte palačinky rozehřátým medem a posypte ořechy.
Poznámka k receptu
Pokud budete dezert podávat rychle, můžete tvaroh nahradit vanilkovou zmrzlinou.
Načítám komentáře...