Sezamové palačinky s banánovou omáčkou
Seznam surovin
- mléko 4 decilitry
- mouka pšeničná hladká 200 gramů
- vejce 2 kusy
- semínka sezamová 20 gramů (černá i bílá)
- sůl
- olej (na smažení)
Na omáčku:
- banány 2 kusy (zralé)
- smetana 1,5 decilitru
- moučka bramborová (škrob) 2 lžíce
Postup přípravy
Hladkou mouku smícháme se špetkou soli, přidáme sezamová semínka, mléko a vejce a umícháme hladké hustší těstíčko.
Pánev vymažeme olejem, rozpálíme, nalijeme na ni přibližně jednu malou naběračku těstíčka, rozlijeme ho po celé ploše pánve a palačinku usmažíme z obou stran dozlatova. Takto postupujeme, dokud nespotřebujeme všechno těstíčko. Před každým dalším nalitím těstíčka pánev znovu vymažeme olejem.
Banány na omáčku oloupeme, rozmačkáme vidličkou a důkladně promícháme se smetanou a solamylem. Omáčku přelijeme do misky a podáváme k palačinkám.
Poznámka k receptu
Omáčku připravte až těsně před podáváním, protože banány brzy začnou hnědnout.
Načítám komentáře...