Skořicové koblížky s jablky
Postup přípravy
V hrnku rozmícháme vlažné mléko, půl lžičky cukru a rozdrobené droždí. Do mísy prosejeme mouku, přidáme zbylý cukr, mletou skořici a sůl a promícháme. Přilijeme mléko s droždím a rozpuštěné zchladlé máslo a umícháme vláčné těsto, do kterého přidáme na kostičky nakrájené oloupané jablko. Těsto zakryjeme utěrkou a necháme alespoň 40 minut kynout na teplém místě.
Pak ho rozválíme na pomoučeném válu na plát silný asi 2 cm a ostrým kulatým vykrajovátkem z něj vykrojíme kolečka (koblížky), do jejichž středu můžeme ještě vykrojit malý kulatý otvor.
Koblížky přeložíme na pomoučený tác, zakryjeme utěrkou a necháme ještě 15 minut kynout.
V kastrůlku rozpálíme olej na nižší teplotu (když do něj vložíme koblížek, musí okolo něj olej jen zlehka pobublávat) a koblížky v něm postupně usmažíme z obou stran dozlatova. Necháme je odkapat na papírové utěrce, obalíme ve skořicovém cukru a ihned podáváme.
Načítám komentáře...