Sladké kobližky s pomerančovou náplní
Postup přípravy
Droždí a špetku cukru vmícháme do poloviny mléka a necháme rozpustit. V míse smícháme prosátou mouku se solí. Přidáme brambory, rozmíchané droždí, zbylé mléko s rozšlehaným vejcem a žloutkem a máslo a vypracujeme tužší těsto (během kynutí bude řídnout). Mísu zakryjeme utěrkou a těsto necháme na teplém místě vykynout.
Sušenky rozdrtíme a smícháme s nutellou a marmeládou.
Vykynuté těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát silný asi 1 cm a vykrajovátkem naznačíme na polovině těsta 12 kruhů do jejichž středu dáme lžíci náplně. Okraje potřeme lehce vodou a přehneme na ně druhou polovinu těsta. Kolem vyvýšených míst s náplní těsto lehce promáčkneme, vykrajovátkem vykrojíme koblihy a necháme je na pomoučeném válu znovu nakynout.
V kastrolu zahřejeme asi 5 cm vysokou vrstvu oleje, vložíme 4 koblihy a smažíme asi 2 minuty z každé strany. Stejně usmažíme i zbylé koblihy. Necháme je odkapat na savém ubrousku a když lehce zchladnou, pocukrujeme je a podáváme.
Načítám komentáře...