Sladké polentové placičky s jablečným pyré
Seznam surovin
- mléko 1,5 decilitru
- polenta 100 gramů
- cukr krystal 50 gramů
- olej řepkový 1 decilitr (na smažení)
- cukr moučkový (na posypání)
Na jablečné pyré:
- jablka 200 gramů (oloupaná)
- citron 1 kus
- cukr vanilkový 2 balení
Postup přípravy
V kastrolu přivedeme k varu mléko, postupně přisypáváme polentu a umícháme řídkou kaši. Osladíme ji a odstavíme z ohně. Ještě teplou kaši lijeme do rozehřáté pánve s olejem do tvaru malých placiček a usmažíme je z obou stran dozlatova.
Oloupaná jablka nakrájíme na kousky, nasypeme je do kastrůlku a podlijeme trochou vody. Přidáme nastrouhanou kůru z citronu a vymačkanou šťávu, přisypeme vanilkový cukr a vaříme za průběžného míchání, dokud jablka nezměknou (nesmí se rozvařit, v pyré by měly zůstat kousky jablek).
Jablečné pyré naneseme na placičky a pocukrujeme je.
Poznámka k receptu
Pokud vám z nějakého důvodu polentová kaše ztuhne, nakrájejte ji na plátky a usmažte je na oleji stejně, jako placičky.
Místo moučkového cukru můžete placičky posypat i mletým mákem smíchaným s moučkovým cukrem a zakápnout je rozpuštěným máslem.
Načítám komentáře...