Smažená jablka v pivním těstíčku s karamelovou omáčkou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Jablka oloupeme, zbavíme jader, nakrájíme na kolečka a dáme do citronové vody. Z mouky, piva, mléka a žloutků připravíme těsto, ochutíme cukrem, špetkou soli a skořicí.

2. Do připraveného těstíčka přidáme z bílků vyšlehaný sníh a lehce promícháme. Jablka osušíme, obalíme v těstíčku a dáme do rozehřátého oleje smažit. Smažená jablíčka pocukrujeme moučkovým cukrem a podáváme s karamelovou omáčkou.

3. Omáčku si přiravíme následovně: Máslo nakrájíme na menší kostky a necháme rozehřát, nejlépe v hrnci se silným dnem.
K máslu přidáme cukr a zahříváme, dokud nám nezačne karamelizovat. Zalijeme smetanou a necháme do hladka rozvařit.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...