Smažená jablka v pivním těstíčku s karamelovou omáčkou
Seznam surovin
- jablka 600 gramů (Idared)
- mouka pšeničná hladká 200 gramů
- vejce 3 kusy
- pivo tmavé 100 mililitrů
- mléko 40 mililitrů (dle potřeby)
- skořice 5 gramů
- olej slunečnicový 250 gramů
- cukr krupice 100 gramů
- cukr moučkový 50 gramů (na posypání)
- smetana na šlehání 125 mililitrů (na omáčku)
- cukr krupice 200 gramů (na omáčku)
- máslo 100 gramů (na omáčku)
Postup přípravy
1. Jablka oloupeme, zbavíme jader, nakrájíme na kolečka a dáme do citronové vody. Z mouky, piva, mléka a žloutků připravíme těsto, ochutíme cukrem, špetkou soli a skořicí.
2. Do připraveného těstíčka přidáme z bílků vyšlehaný sníh a lehce promícháme. Jablka osušíme, obalíme v těstíčku a dáme do rozehřátého oleje smažit. Smažená jablíčka pocukrujeme moučkovým cukrem a podáváme s karamelovou omáčkou.
3. Omáčku si přiravíme následovně: Máslo nakrájíme na menší kostky a necháme rozehřát, nejlépe v hrnci se silným dnem.
K máslu přidáme cukr a zahříváme, dokud nám nezačne karamelizovat. Zalijeme smetanou a necháme do hladka rozvařit.
Načítám komentáře...